Cursussen en trainingen

Toon als:

Begeleide zelfstudie

Begeleide zelfstudie geeft cursisten de mogelijkheid zich systematisch in een onderwerp te verdiepen onder begeleiding van een docent van de TUU.

Predikant en kerkverband

> Tweedaagse training in kerkrecht en ecclesiologie. > Onderdeel van het PE-traject voor startende predikanten. Ook los te volgen als nascholingsmodule. Tijdens de tweedaagse cursusmodule Predikant en kerkverband ga je samen met docenten collega’s en kerkenraadsbestuurders in gesprek over vragen die raken aan lokaal kerkzijn en het kerkverband. Tijdens de…

The Undefended Leader

Hoe komt het dat mijn agenda toch steeds weer dichtslibt? En mijn hoofd op den duur ook … Waarom tonen gemeenteleden niet meer initiatief? Welk effect heeft mijn houding op mijn gemeenteleden? Herken je deze vragen in je werk als predikant? Maak dan de keuze om de Intervisietrack The Undefended Leader te volgen.

Geroepen om te lijden

In het Nieuwe Testament wordt vaak gesproken over het lijden van christenen en gemeentes. Maar wat merken we vandaag de dag van lijden omwille van het evangelie in onze eigen gemeenten? Welke rol hoort lijden volgens de Bijbel te spelen in ons leven? En moeten wij ons verbonden voelen met…

Podcasting voor predikanten

Podcasting voor predikanten Photo by Aaron Burden on Unsplash
Podcasts zijn als medium enorm in opkomst en een relevant nieuw middel voor kerken. In deze training krijg je de basisvaardigheden voor het maken van een podcast aangeleerd in de vorm van een online training.

Groeien in geestelijk leiderschap

Je kunt als kerkenraad de verbinding met elkaar en met je gemeente vergroten door geestelijke verdieping. Onze training ‘Groeien in geestelijk leiderschap’ helpt je om vanuit verbondenheid met elkaar én met de Bijbel beslissingen te nemen.

Grip op je werk

Deskundige analyse van knelpunten en (individuele) dilemma’s in je werk als predikant. Samen zoeken naar praktische oplossingen. Opnieuw leren werken vanuit je eigen drijfveren en kwaliteiten.

Dynamics of Biblical Change

De manier waarop je aan andere mensen pastorale zorg verleent en raad geeft (‘counseling'), wordt bepaald door je visie op God, jezelf, andere mensen, de problemen van het leven en verandering. In een wereld die verpsychologiseert, is goed pastoraat extra moeilijk. De (grotendeels online) cursus Dynamics of Biblical Change richt zich op deze dingen en slaat vanuit een bijbels kader een brug tussen geloof en psychologie.

Update Ethiek

Een tweedaagse cursus met aandacht voor actuele ethische thema’s en vragen vanuit de predikantspraktijk.  Soms dient het zich ineens aan: een situatie in je predikantswerk die eigenlijk om ethische reflectie vraagt. Je bent hierin wel geschoold, maar het is alweer even geleden. Bovendien ontbreekt vaak tijd en ruimte om te…

Groepstraining: Spreektechniek voor (s)prekers

Leer (weer) overtuigend spreken! Effectieve training van houding, adem, stemgebruik, intonatie, articulatie en spreektempo. Met feedback op eigen presentaties/preken.