Grip op je werk

1 op 1-werkplekcoaching voor predikanten

Meer grip op je werk geeft meer plezier!

‘Het werk is nooit eens af!’
‘de werkdruk is te hoog!’
‘Het wordt weer nachtwerk!’

Klinkt bekend?

Heb je het gevoel dat je de grip kwijtraakt op je taak als predikant, of is burn-out al realiteit voor je? Weet je vaak niet waar je moet beginnen in de stortvloed van mail, berichten en taken die voor je liggen in de gemeente? Zijn de grenzen van privé en werk niet meer zoals jij ze wenst?

Het is een hele kunst om je eigen planning en leven niet te laten leiden door de waan van de dag. Veel predikanten verlangen naar meer rust in het hoofd. Dat de balans tussen thuis en werk geen dwangbuis is maar een win-winsituatie. En dat kan!

Inez Petter is een ervaren trainer en coach op het gebied van werkstress, timemanagement en grenzen leren stellen (www.brightsky.nu). Zij heeft passie voor mensen en hun plezier in werk en leven. Als actief lid van de NGK in Amersfoort zet zij zich graag in voor het werk van de predikanten. Uit eigen ervaring weet ze hoe belangrijk het is om regelmatig jezelf op het juiste spoor te zetten. Kijken naar je omstandigheden slim kiezen en dicht bij jezelf te blijven. Inez Petter is  verbonden aan de TU Utrecht, waar ze de Master-studenten coacht om na te denken over hun inzet, kwaliteiten, agendabeheer en strategie in hun stage en toekomstige werk in de gemeente.

Inez Petter komt langs bij jou op de werkplek. Samen met jou inventariseert ze de behoeftes en analyseert ze wat de knelpunten en dilemma’s zijn. Samen ga je op zoek naar praktische oplossingen. Inzicht in jouw individuele eigenschappen zijn daarin even belangrijk als timemanagementvaardigheden en middelen die je in de ‘koffer’ hebt. Je leert weer te werken vanuit je eigen kwaliteiten. Je gaat in je kracht staan. Je hebt weer tijd en aandacht voor je drijfveren.

Inez Petter geeft zeer praktische trainingen die erin resulteren dat je meer grip op het werk krijgt. Je leert effectiever te werken en samen met de trainer zet je jezelf weer op het juiste spoor.

Inhoud van de training

Je gaat werken vanuit een positieve aanpak. De eerste vraag is: Wat gaat er goed? Dat is het startpunt voor een toegesneden training. Daarin ga je allereerst samen met de trainer kijken naar de volgende punten:

  • motivatie: wat vind jij belangrijk voor je werk en je eigen leven, ook in geestelijk zin?
  • begrijpen en herkennen van eigen gedrag en belemmerende gedachten
  • verder bouwen op wat al goed gaat
  • individuele bezwaren herkennen

Vervolgens ontwikkelen we vaardigheden met het oog op het blijvend grip houden op je werk:

  • beter leren hanteren eigen agenda voor rust en overzicht. Praktische tips & tricks.
  • leren taken en verantwoordelijkheden te vertalen naar concrete acties en afspraken.
  • leren reële planningen op te stellen.
  • leren omgaan met invloeden van buitenaf: email, telefoon en andere interrupties.
  • leren situaties te herkennen waarin je ‘nee’ kan zeggen ter bevordering van je eigen effectiviteit en kwaliteit van werk.
  • leren duidelijk te communiceren.

Kenmerkend voor de training zijn de persoonlijke aandacht voor individuele dilemma’s en het praktisch oefenen, met tools en vaardigheden als gereedschap.

Praktische informatie

Kosten

VIP-training van 1 dagdeel: € 595,-
1 uur telefonische coaching (ca. 3-4 weken na VIP-training): € 149,- per uur
Prijs exclusief BTW en reiskosten, inclusief voorbereiding en telefonische intake.

Data en inschrijven

Trainingen worden doorlopend gegeven, op basis van individuele afspraken. Je kan direct contact opnemen met Inez Petter via info@brightsky.nu of 06-48661304.

Locatie

Baarn of online.

Omvang

Vanaf 4 uur
Minimaal 1 uur telefonische coaching na 3-4 weken.
Afhankelijk van de vraag en behoefte worden meer afspraken gemaakt.