Te midden van alle verwarring heeft de kerk goed nieuws. Nieuws dat niet binnen moet blijven maar naar buiten moet. Maar hoe doen we dat? Welke kansen zijn er in onze tijd voor het evangelie?

En hoe laten we dat evangelie aan het licht komen als we zelf ook nog zoekend zijn? Willen we de kerk wel binnenstebuiten keren? Ga aan de slag met onder meer deze vragen, tijdens ‘Missie Binnenstebuiten’ – de missionaire conferentie op 19 maart in Utrecht.

Naar de speciale website MissieBinnensteBuiten.nl

Luister naar de Missionaire Trendrede, uitgesproken door Tim Vreugdenhil. Tim is stadspredikant van Amsterdam en ondernemer. Met Citykerk maakt hij christelijke spiritualiteit toegankelijk voor mensen die niets (meer) met kerk hebben. Wat als de kerk hofleverancier van geloofwaardige hoop zou zijn? Een landingsplaats voor existentiële vragen van mensen? Twee vragen waar de Trendrede raad mee weet.

Luisteren kun je ook naar muziek, van Lydia van Maurik en Bas van Nienes (Mensenkinderen). Tijdens het ochtendprogramma brengen zij nieuwe muziek en oude muziek in een nieuw jasje.

René van Loon (predikant en schrijver) spreekt over ‘Gaan voor God’ en Jeannette de Waard (werkzaam in Hoop voor Noord) stelt de vraag naar ‘missie of meedoen?’.

Maar luisteren is zeker niet het enige dat je kunt doen tijdens deze conferentie. Ga, onder begeleiding van professionals, als gemeente aan de slag. Tijdens het middagprogramma kun je namelijk als deelnemende gemeente met drie tot vijf mensen een leertrack volgen. Willen jullie oefenen met het voeren van geloofsgesprekken? Zijn jullie op zoek naar de gaven en mogelijkheden binnen jullie gemeente? Of zouden jullie graag meer gebruik maken van digitale middelen? Tijdens de leertrack (je kunt kiezen uit 6 tracks) gaan jullie aan de slag met een werkplan om als gemeente-team concrete stappen te zetten in het komende halfjaar. In die tijd zal je tweemaal begeleiding ontvangen van een coach/consulent uit jouw kerkverband, gericht op jullie missionaire proces.

Kom je alleen en niet als gemeenschap? Laat je dan tijdens het middagprogramma inspireren op de missionaire markt.

Inschrijving

De kosten voor deze dag bedragen € 35 als individuele deelnemer. Doe je als gemeenschap mee aan de leertrack, dan kost deelname met 3 personen € 90, met 4 personen € 120 en met 5 personen € 150. Vul het formulier in op www.missiebinnenstebuiten.nl of www.wwjg.nl/missiebinnenstebuiten. Welkom!