Overtuigend spreken

Een goede boodschap verdient een goede spreker!

Hoe (s)preek ik ontspannen en overtuigend? Hoe haal ik het beste uit mijn stem? Hoe zorg ik dat mijn luisteraars geboeid blijven? Goede vragen die elke predikant en spreker weleens bezighouden. In deze training ga je met dergelijke aandachtspunten aan de slag, en zet je stappen vooruit.

Iemand die regelmatig in het openbaar spreekt, verdient professionele aandacht en training. De één wil zijn of haar verstaanbaarheid optimaliseren, een ander merkt dat de intonatie wel wat beter kan, en wat te denken van een meer ontspannen en natuurlijke lichaamstaal?

Stem-coach, logopedist en trainer Nynke Duijzer-Algra gaat in de training Overtuigend spreken binnen een kleine groep met je aan de slag. We werken aan een goede houding; aan goed, veilig en draagkrachtig stemgebruik (o.a. met de populaire methode Lax Vox) en aan het verfijnen en optimaliseren van de verstaanbaarheid en het spreektempo. Ook het trainen van een levendige intonatie, boeiend spreken en presenteren en het vergroten van de spanningsboog bij de luisteraars komen aan bod. Net als het vergroten van je zelfvertrouwen en het verminderen van spanning bij het spreken voor een groep.

De training Overtuigend spreken bestaat uit een afwisselende mix van informatie, goed toepasbare oefeningen, praktische materialen en illustratieve filmpjes. Je oefent zowel in de hele groep als in tweetallen en individueel. Ook houd je elke trainingssessie een deel van een preek of presentatie, waarin je de nieuw aangeleerde spreektechnieken oefent en toepast. Op je (s)preken en presenteren krijg je tijdens de training feedback van zowel de trainer als je medecursisten. Tussen de trainingssessies door kun je via e-mail vragen stellen en extra feedback vragen op opnames. Ook is het mogelijk om na de training nog (een) individuele sessie(s) bij te boeken.

De inhoud van de training wordt deels in overleg met de cursisten samengesteld, en afgestemd op de wensen en behoeften van de deelnemers. Zo kan er naast bovenstaande bijvoorbeeld ook aandacht worden besteed aan het goed voordragen van een Schriftlezing, het houden van een verhaal voor kinderen, et cetera.

‘Interessant, relevant en toepasbaar. Een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Aanbevolen!’

Klik hier voor meer referenties

Over de trainer

Nynke Duijzer-Algra is logopedist en eigenaar van Dixit stem-, uitspraak- en presentatietraining voor kerkelijke sprekers. Zij heeft meer dan tien jaar ervaring in het trainen en coachen van o.a. predikanten, theologiestudenten, ouderlingen en kerkelijk werkers, zowel individueel als in groepen. Zie ook www.dixit.info en www.facebook.com/dixitnynke.

Dixit: een goede boodschap verdient een goede spreker! 

Certificering

De training heeft een omvang van 0,75 EC (12 uur training; 9 uur opdrachten). Bij voldoende participatie en beoordeling ontvangen deelnemers een certificaat.

Volg je liever de individuele training van Overtuigend Spreken? Kijk dan op www.pepredikanten.nl/overtuigendspreken1op1