Ontspannen en overtuigend (s)preken

Hoe spreek ik rustig en verstaanbaar? Hoe sta ik ontspannen voor mijn publiek?  Hoe haal ik het beste uit mijn stem?  Stemgebruik en houding versterken de communicatie en overtuigingskracht van je boodschap. Daarom verdient elke predikant of voorganger professionele aandacht en training op het gebied van presentatie en spreken: komt je preek er ook zó uit als je bedoeld had? 

Een goede boodschap verdient een goede spreker. 

Stemcoach, logopedist en trainer Nynke Duijzer-Algra gaat in de training  Spreektechniek voor (s)prekers binnen een kleine groep met je aan de slag. Je werkt aan een goede houding, ontspannen en draagkrachtig stemgebruik en het optimaliseren van verstaanbaarheid en spreektempo. Je leert je boodschap op een levendige en natuurlijke manier te brengen, met passende intonatie en afwisseling in je spreken. Zo blijven je hoorders geboeid luisteren! Ook het vergroten van zelfvertrouwen en het verminderen van spanning bij het spreken voor een groep komen aan bod.  

De training  Spreektechniek voor (s)prekers bestaat uit een afwisselende mix van informatie, goed toepasbare oefeningen, praktische materialen en illustratieve filmpjes. Tijdens de twee trainingsdagen oefen je zowel individueel als met je medecursisten.   Beide keren houd je ook een deel van een preek of presentatie, waarop je feedback krijgt van zowel de trainer als je medecursisten zodat je nieuw geleerde technieken meteen kunt toepassen.  

Er zijn twee trainingsdagen op locatie, maar in de weken daartussen kun je via e-mail vragen stellen aan Nynke en feedback vragen op preekopnames – zo blijft je oefenproces doorlopen! De training wordt afgesloten met een individuele online sessie, die gebruikt wordt voor individuele vragen, verder oefenen en het maken van een duidelijk plan voor de tijd erna, zodat er blijvend iets verandert in je spreken.  

De inhoud van de training wordt deels in overleg samengesteld, en afgestemd op de wensen en behoeften van de deelnemers. Zo kan er ook aandacht worden besteed aan het goed voordragen van een Schriftlezing, meer uit je hoofd leren spreken, het houden van een verhaal voor kinderen, et cetera. 

Wat kan je verwachten?

  • Twee groepsbijeenkomsten (6 uur incl. lunch) 
  • Online feedback  
  • Een uur individuele online coaching na afloop van de cursus

Over de trainer:   Nynke Duijzer-Algra is logopedist en eigenaar van Dixit stem-, uitspraak- en presentatietraining voor kerkelijke sprekers. Zij heeft bijna twintig jaar ervaring in trainen en coachen op het gebied van stemgebruik, houding en presentatie, zowel individueel als in groepen. Zie ook  www.dixit.info 

Dixit: een goede boodschap verdient een goede spreker! 

 

 

Certificering  
De training heeft een omvang van 0,75 EC (12 uur training; 9 uur opdrachten/oefenen). Bij voldoende participatie en beoordeling ontvangen deelnemers een certificaat.