Cursussen en trainingen

Toon als:

Ontdek Lectio Divina

In deze cursus leer je de eeuwenoude monastieke praktijk van de lectio divina kennen. Daarin gaat het om een langzaam, liefdevol en luisterend lezen van Bijbelteksten, met bijzondere aandacht voor het werk van de heilige Geest in het leesproces en in de hoop en verwachting door het lezen van de teksten gevormd te worden tot gelijkvormigheid aan het beeld van Christus.

Duurzaamheid voor dominees

De cursus Duurzaamheid voor dominees biedt theologische verdieping en inspiratie, inhoudelijke kennis en concrete ideeën om werk te maken van duurzaamheid in de plaatselijke kerk.

Overtuigend spreken

Leer (weer) overtuigend spreken! Effectieve training van houding, adem, stemgebruik, intonatie, articulatie en spreektempo. Met feedback op eigen presentaties/preken.

Predikant en Praktijk

- een prettige en doelmatige manier van werken, met meer balans tussen werk en privé - de basisbeginselen van een aantal belangrijke methodes op het terrein van persoonlijke efficiëntie - reflecteren op de manier waarop je je werk vormgeeft en de doelen die je wilt bereiken - op een professionele manier functioneren in een kerkelijke setting

The Undefended Leader – Intervisietrack

Zoek je meer plezier in leidinggeven? Wil je meer in interactie met je gemeenteleden optrekken? Wil je meer leren delegeren en overlaten aan anderen? Wil je je vrijheid vergroten en meer vertrouwen krijgen als leider? Wil je meer rust inbouwen en niet alleen maar rennen? Wil je met andere predikanten…

Bronnen van spiritualiteit

De laatste tijd wordt er regelmatig gesproken over een ‘spiritueel tekort’ in kerken en bij predikanten. Herken je dat? En raakt het bij jou ook een verlangen aan om daar iets mee te doen? Dan is deze cursus iets voor jou. Samen onderzoeken we spirituele stromen en maken we kennis met spirituele disciplines. Om Geestelijk te herbronnen.

Geloofwaardig preken over ongemakkelijke teksten

Preken - daar komt heel wat bij kijken. Hoe doe je recht aan een - ongemakkelijk - bijbelgedeelte van duizenden jaren oud? Wat is de actuele boodschap ervan? Hoe breng je die boodschap over op een manier die tegelijk inhoudsvol, overtuigend, helder gestructureerd, boeiend en inspirerend is voor je luisteraars?

Genieten van veelkleurigheid

Deze cursus geeft je inzicht in de drijfveren voor gedrag bij jezelf en anderen, leert je hoe je deze kennis proactief kunt toepassen in je werksituatie, waardoor je echt kunt gaan genieten van de veelkleurigheid in je gemeente.

Gospel Centered Mission

Studiereis Redeemer New York & The Gospel Coalition “Een inspirerende duik in de wereld en visie van Tim Keller” Sinds de start van The Gospel Coalition (TGC) in 2005, rondom bekende Amerikaanse theologen als Tim Keller, Don Carson en John Piper, is deze ‘fellowship of evangelical churches in the Reformed…

Bijbellezen met ‘zoekers’

Slechts één op de vijf Nederlanders leest de Bijbel. De Bijbel lezen met hen die er niet mee vertrouwd zijn, is een eenvoudige en laagdrempelige manier om het Evangelie te delen. Wat komt er kijken bij het lezen van de Bijbel met deze ‘zoekers’? En hoe kom je met ze in…