Studiedagen en conferenties

Toon als:

Judas – theatervoorstelling met theologisch nagesprek o.l.v. ds. Paul Visser

Al meer dan tweeduizend jaar is er geen ouder die zijn kind nog Judas noemt. Waarom werd die naam een icoon van verraad? Wilde Judas werkelijk Jezus de dood injagen? Wat waren zijn motieven toen hij de fatale kus gaf? Een indrukwekkende theatervoorstelling met theologisch nagesprek.

Geloof jij dan nog?

Een eindemiddagbijeenkomst met als kernvraag: Hoe kunnen we op een relevante en aansprekende manier ons geloof delen met niet-gelovigen?

Goddelijke wijsheid

In 1937 publiceerde Sergi Boelgakov "Sofia. The Wisdom of God", een universele visie op de wereld in de lijn van de Russische sofiologie (Dostojevski, Solovjev). Het boek riep direct heftige reacties op: instemming maar ook veroordeling. Het Russische manuscript was lange tijd onbekend. Maar theoloog Dick Verhoef kreeg het in Parijs in handen. Hij heeft er een unieke Russisch-Nederlandse editie van verzorgd. Ter gelegenheid daarvan belegt de Theologische Universiteit Kampen in het Ikonenmuseum een symposium over dit uitdagende boek.

Brokenness and grace in human formation

Education Formation and The Church: A two-day academic conference, organized by researchers connected to the Theological University Apeldoorn and Kampen. This second edition will explore questions related to the place of brokenness and grace in pedagogical theory and practice.

Kennismakings- en bezinningsreis naar Israël

Israël: (bijna) iedereen vindt er wel iets van. Wat maakt het land en volk zo bijzonder? Welke plaats neemt het in? Hoe staan we er als christenen tegenover? Kun je erover preken als je er nog nooit geweest bent? Reis mee en maak kennis met het land van de Bijbel!

Lente in de kerk!

Op 26 september 2020 vieren we samen de lente in de kerk. Door muziek, inspirerende verhalen, workshops, getuigenissen en ontmoeting. Omdat we geloven dat God bloei geeft.