Studiedagen en conferenties

Toon als:

Bestelle Dein Haus. Verliezen en vieren

Bestelle Dein Haus. Deze woorden uit de Actus Tragicus van Bach zetten het geleefde leven op scherp. Koning Hizkia krijgt de boodschap dat hij gaat sterven. Wat gebeurt er als je het meest kostbare kwijt dreigt te raken? Met welke intensiteit houd je eraan vast? Wat roept het op als het leven of de liefde je ontvalt?

De koopman en de dominee

Vijf deskundigen – een systematisch en een praktisch theoloog, een kerkelijk-bestuurlijk actieve succesvolle ondernemer, een kerkelijk adviseur en een hoogleraar en adviseur governance – reflecteren elk vanuit hun eigen expertise op de vraag of er een theologisch verantwoord en praktisch uitvoerbaar perspectief mogelijk is waarin de dominee de creativiteit, innovativiteit en daadkracht van de koopman de nodige ruimte kan geven en de koopman erop kan vertrouwen dat de inbreng van de dominee het goede leven bevordert.

De impact van het evangelie

Lezingen, reacties, workshops en besprekingen naar aanleiding van de nieuwe Theologie van het Nieuwe Testament in twintig thema's. We komen opnieuw onder de indruk van de rijkdom en impact van het evangelie van onze opgestane Heiland Jezus Christus.

Herman Bavinck’s Reformed Ethics International Conference

To celebrate the release of this second largest text in Bavinck’s bibliography, an international two-day conference has been organized by NRI on Thursday 19 and Friday 20 September, 2019, at Theological University Kampen. Prior to this conference, theologian Dr. Craig Bartholomew will deliver the annual Bavinck Lecture at this university, dedicated to Bavinck’s ethics, on Wednesday night 18 September, 2019.

Preekfestival

Preekfestival Amersfoort 2019
Het preekfestival is een dag vol inspiratie en ideeën, studie en bezinning voor voorgangers en theologiestudenten. Het festival wil predikanten een hart onder de riem steken en hen aansporen om zich met enthousiasme en overgave te wijden het wekelijkse preekwerk.