Individuele training Overtuigend spreken

Een goede Boodschap, verdient een goede spreker!

Hoe (s)preek ik ontspannen en overtuigend? Hoe haal ik het beste uit mijn stem? Hoe zorg ik dat mijn luisteraars geboeid blijven? Goede vragen die elke predikant weleens bezighouden. In deze training zet je stappen vooruit.

Iemand die regelmatig in het openbaar spreekt, verdient professionele aandacht en training. Want de een wil zijn of haar verstaanbaarheid optimaliseren. Een ander merkt dat de intonatie wel wat beter kan. Of wat te denken van een meer natuurlijke en ontspannen lichaamstaal?

Logopedist en trainer Nynke Duijzer-Algra gaat in deze 1-op-1-training individueel met je aan de slag. Voorafgaand aan en tijdens de eerste sessie inventariseer je met haar je trainingsbehoefte en spreek je een persoonlijk programma af. Afhankelijk van je wensen wordt gewerkt aan een goede houding; aan goed, veilig en draagkrachtig stemgebruik (o.a. met de populaire methode Lax Vox) en aan het verfijnen en optimaliseren van de verstaanbaarheid en het spreektempo. Het trainen van een levendige intonatie, boeiend spreken en presenteren, en het vergroten van de spanningsboog bij luisteraars komt vrijwel altijd aan bod. Werken aan meer zelfvertrouwen en het verminderen van spanning bij het spreken voor een groep behoort zeker ook tot de mogelijkheden.

Overtuigend spreken bestaat uit een afwisselende mix van informatie, goed toepasbare oefeningen, praktische materialen en illustratieve filmpjes. Je houdt regelmatig een preek/presentatie, waarin je de nieuw aangeleerde spreektechnieken oefent en toepast. Op je (s)preken en presenteren krijg je tijdens de training feedback. Tussen de trainingssessies door kun je via e-mail vragen stellen en extra feedback vragen op preekopnames.

Een individueel trainingsprogramma bestaat uit 5 sessies van 50 minuten en wordt dus afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en wensen. Data spreken we in overleg af. Locatie van de training is in principe Delft; daarnaast zijn er op bepaalde data beperkt mogelijkheden  in Apeldoorn en Kampen. Alternatieve locaties zijn tegen een meerprijs bespreekbaar.

‘Interessant, relevant en toepasbaar. Een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Aanbevolen!’

Klik hier voor meer referenties

Over de trainer

Nynke Duijzer-Algra is logopedist en eigenaar van Dixit stem-, uitspraak- en presentatietraining voor kerkelijke sprekers. Zij heeft meer dan tien jaar ervaring in het trainen en coachen van onder anderen predikanten, theologiestudenten, ouderlingen en kerkelijk werkers, zowel individueel als in groepen. Zie ook www.dixit.info en www.facebook.com/dixitnynke.

Certificering

De training heeft een omvang van 0,5 EC (5 uur training; 9 uur opdrachten). Bij voldoende participatie en beoordeling ontvang je een certificaat.